Wonen in Kerkwijck Hamme.

Gezellig en groen wonen in Hamme.

Het landelijke Hamme is een gemeente in ontwikkeling. Met het ambitieuze masterplan ‘Hamme 2020’ stoomt de eeuwenoude gemeente zich klaar voor de toekomst. Parkresidentie Kerkwijck is het laatste puzzelstukje van dit plan. En jij kan hier deel van uitmaken!

Hamme is al jaren een favoriete gemeente om te wonen. En met reden, want Hamme is een gezellige gemeente, centraal gelegen ten opzichte van de grootsteden, met een uniek natuurgebied, veel groen in het centrum en prachtige fiets- en wandelroutes langs het water. Met Parkresidentie Kerkwijck woon je in het hart van Hamme en kan je dag in, dag uit genieten van het goede leven!

Kerkwijck - wonen in Hamme

Ligging Kerkwijck.

Genieten van het goede leven in Kerkwijck.

De ligging van Parkresidentie Kerkwijck verwent je met het beste van twee werelden: een groene omgeving om in te ontspannen en de gezelligheid van het centrum van Hamme op wandelafstand.

Zodra je de deur uitstapt, sta je meteen in een nieuw aangelegd park dat naadloos aansluit op het oude Park Kerkwijck. Ideaal voor jouw dagelijkse wandelingen of looptrainingen. Wandel je verder het centrum in, dan kan je via een groen lint de vele mooie natuurplekjes van Hamme ontdekken.

Ook het centrum van Hamme, met haar terrasjes, restaurants, boetieks en culturele activiteiten, bevindt zich op wandelafstand. Hamme wordt een creatieve hub met een nieuwe bibliotheek en kunstacademie, in het prachtige kader van het oude klooster en de winterkapel. Op de nieuwe markt van Hamme komen eveneens een gloednieuw grootwarenhuis en tal van winkels. De scholen en crèches bevinden zich in de buurt van Kerkwijck en zijn te voet of met de fiets bereikbaar.

Bovendien is de gemeente erg centraal gelegen, tussen Gent, Antwerpen en Brussel. De E17 is er vlakbij, zo geraak je vanuit Hamme gemakkelijk in de grootsteden. Zo kan je werken in de stad, maar thuiskomen in de rust van een groene omgeving.

Verbonden met een rijk verleden.

Kerkwijck pikt trots de draad van de geschiedenis op. De plek waar de parkresidenties komen kent een lang verleden van ambachtelijke nijverheid in de touwslagerij. Die geschiedenis is nauw verweven met die van Hamme, want de gemeente was in de negentiende eeuw het hart van de Vlaamse productie van touwen. Ooit stonden hier lange lijnbanen - tot wel 300 meter lang - waar de strengen touw gedraaid werden.

Vijf strengen geslagen tot één touw.

Vandaag doet de architectuur van Parkresidentie Kerkwijck deze geschiedenis alle eer aan. De vijf residenties vormen samen met het omliggende park één geheel, net zoals vijf dunne strengen touw die samen een dik touw vormen. De vijf vertakkingen van deze majestueuze boom vinden hun eigen weg in de omliggende natuur. Architectuur en natuur verstrengelen in elkaar in Kerkwijck.

Beeldmerk Logo Kerkwijck